luni, 24 iulie 2017

De prin concediu

Am revenit acum cateva zile de la mare (Mamaia). In afara de faptul ca statiunea, plaja e plina de gunoaie duse de vant, cosuri de gunoi sunt cam goale. Nu e nimic care sa te faca sa revii. Poate plaja care au dublat-o ca dimensiuni,. In rest nimic. Lume putina, in comparatie cu alti ani in luna iulie, hotelul e acelasi ca acum cativa ani, mobila e aceiasi ca acum cativa ani, poate doar ca fotoliile patul sunt puse invers. Altceva ce ofera hotelul, un sezlong pe fiecare zi din timpul sejurului cica ar fi gratuit, dar asta trebuie sa descoperi tu prin hartiile primite de la receptie, nimeni nu te informeaza, aaaa si pretul sezlongului era 10 lei de luni pana joi, iar vinerea, sambata si duminica 15 lei.
Altceva. Erau pe o plaja, cica faceau ecologizare, la 50 de cutii bere primeai o tigaie, la 30 un vas termorezistent si tot asa. In final participai si la o extragere la sorti pt. castigarea unei biciclete. Un individ care tocmai s-a inscris, complet echipat si cu un sac dupa el, a ochit niste gunoieie mai adunate totusi imprastiate pe plaja ,  si a cules de acolo numai cutiile de bere, restul hartiilor si sticlelor de plastic au ramas acolo. Omul voia sa ia tigaia doar atat, nici vorba de a participa la ecologizare, si nu stiu daca vreunul inscris sa fie fost trup si suflet pentru a curata imprejurimile. Daca se voia sa se faca cu adevarat ecologizare, eu as fi pus o tigaie la 1 kg de mucuri de tigara caci de astea gasesti din belsug pe plaja. In fine. Am intrat pe net. un lucru bun totusi, care sa iti distraga atentia de la bataia de joc vruta sau nevruta a unora.
Acolo dau de o stire din Vaslui, eu fiind vasluian nu am putut sa o ignor, una peste alta unul mai civilizat ca astia din zona asta saraca, comenteaza, omul era din Sibiu o mare metropola a acestei tari. Ce credeti ca scria in comentariu, numai jigniri si vorba urate la adresa vasluienilor. Nu zic ca nu e o certitudine ca e o zona saraca a tarii si una peste alta aici nenorocirile sunt foarte mediatizate. Dar individul nu a demonstrat cu nimic ca e mai evoluat decat cei de prin Vaslui. Sa zic asa , cred ca lumea asta nu o putem schimba, dar ne putem schimba pe noi, macar vorbind frumos si tot asa ca o piatra ce o arunci intr-un lac, cercurile generate de piatra ajung in final sa cuprinda o mare parte din lac....
Ei, scriu si eu sa nu stau degeaba.
Scuze daca am jignit pe cineva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar o vorba sa-ti mai spun