joi, 24 martie 2016

Cum ne creem realitatea?

Totul porneste de la PERCEPTIE ca ansamblu. Ce include perceptia? Receptorii (vaz, auz, miros, gust si care mai sunt...) prin intermediul receptorilor primim informatii din exterior care sunt apoi trimise la creier cu ajutorul sistemului nervos.
Cercetatorii sustin despre creier ca ar primi undeva in jur de 400 mld biti informatie, din care creierul proceseaza doar 2000 biti informatie.
Sa luam un exemplu (dvs. stati pe scaun si ma ascultati, ce receptori sunt activi? auzul si vazul pentru ca ma vedeti si ma auziti) aceasta informatie face parte din cei 2000 biti pe care creierul ii proceseaza. Dar cu siguranta veti putea raspunde si daca va voi intreba care e temperatura din camera rece sau cald, care e culoarea hainelor dvs, textura lor, zgomotele care se aud in fundal daca va veti ciuli urechile. Ei aceste informatii fac parte din cele pana la 400 mld biti pe care creierul nu le proceseaza.
Cu alte cuvinte creierul pentru a-si creea povestea, realitatea el trebuie sa faca o selectie.
Omul pleaca la drum cu un echipament din care fac parte receptorii din dotare la care se mai adauga credintele sale.
Daca vom lua dintr-un film japonez doi samurai care se lupta si ii vom pune in mijlocul pietei, un japonez ar spune ca se lupta pentru onoare, noi ce am spune...< criminalii, se omoara>
Deci noi intodeauna vom vedea realitatea asa cum vrem noi sa fie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar o vorba sa-ti mai spun