luni, 13 aprilie 2009

Ne aflam pe acest pamant, socializam in aceasta lume asa de putin comfortabila, luptam pentru o viata mai buna chiar si prin mijloace mai putin morale, luptam cum putem zi de zi, ne gandim la ce frumos a fost trecutul si ce ne va astepta in viitor fara a ne gandi la ziua de azi, la clipa prezenta, suntem ca niste roboti cu chip de om, ca niste masini. Am cautat in decursul anilor sa gasesc acel echilibru care ma poate duce la un nivel superior, am cautat persoane cu care sa pot conversa, schimba impresii, pareri despre aceasta. In fiecare zi incerc sa fac un pas mic catre acel nivel nu stiu daca reusesc sau nu principalul e ca ma straduiesc. Incerc si sper sa reusesc sa am o viata lipsita de griji, sa am o familie fericita care sa nu duca grija zilei de maine, dar cum pot sa fac, sa facem asta atata timp cat traim in aceasta lume prea putin comfortabila, lume care nu ne ofera nimic sau daca este posibil ne ia, avem exemplul zilelor noastre. Am un viciu. Joc la loto in fiecare saptamana, si vad acolo stand la rand oameni necajiti se citeste pe fata lor, pensionari, oameni care cu o zi in urma demonstrau in fata Prefecturii ca le erau amenintate posturile, posibile disponibilizari, oameni cu familii de intretinut. Speranta moare ultima - o vorba din popor. Intrebarea mea si cred ca a multora dintre noi: oare merita sa traim asa de pe o zi pe alta, eu zic ca nu merita, incerc sa vad lucrurile si altfel. Citeam cu ceva zile in urma ca pamantul si tot ceea ce este pe pamant e influentat de miscarea planetelor, sa cred sa nu cred nu stiu, ma gandesc ca daca afara e vreme urata inorat oamenii se simt deprimati, la eclipsa eram la ai mei bunici nu spun ca pasarile pisica cainele toate "orataniile" din curte au mers la culcare. Gasesc argumente logige sa cred aceasta varianta. Dar cum ne putem noi oare substitui acestor influente planetare. Eu unul incerc sa le iau ca atare. Asta e natura trebuie sa-si urmeze cursul.

3 comentarii:

  1. speranta moare ultima....toti ne dorim sa avem o viata cat mai buna,sa putem pune pe masa ceva mai bun decat ieri,vrem sa nu mai traim cu grija zilei de maine,uneori reusim,alteori,nu...asta-i viata ! Toata smecheria este sa nu ne plafonam,sa nu renuntam la lupta ,sa vrem in fiecare zi sa iesim castigatori in lupta cu viata.Eu zic ca merita !

    RăspundețiȘtergere
  2. daca vei sa scapi de uritul din jurul tau ,studiaza intens pshihologia aplicata,astronomia,pshihologia relatiilor interumane si te sfatuiesc sa studiezi cartea scrisa de Pavel Corut intitulata Drumul Invingatorilor

    RăspundețiȘtergere
  3. am citit cartea drumul invingatorilor, si o sa o recitesc

    RăspundețiȘtergere

Doar o vorba sa-ti mai spun