vineri, 3 aprilie 2009

Despre dragoste si puterea de a merge mai departe


Eram intr-o zi, toamna, in plimbare prin parcul "Copou", eu si cu gandurile mele, plimbandu-ma pe aleile pe care se asternu-se un covor gros de frunze ruginii gandindu-ma la cat e de nedreapta dregostea cateodata, am rupt o crenguta dintr-un copac, am invartit-o in mana odata cu gandurile mele, intr-un final spre seara, dupa ce mi-am pus cat de cat ordine in ganduri, am pus crenguta in buzunar si am pornit-o spre casa. Peste cateva zile a m plecat intr-o excursie la munte, mi-am impachetat hainele in geamantan si am pornit bucuros la drum, a fost frumos am vizitat cam tot ce era de vizitat prin imprejurimile statiunii respective. Intr-o zi cand am intrat intr-o mina de sare la intrare trebuia sa platim biletul, cautandu-ma prin buzunare dupa ceva bani am dat peste crenguta cu pricina. Odata intrat am zis sa facem niste fotografii, cand am gasit un loc pentru fotografii, in veselia creata am lasat crenguta exact langa locul pe care ma asezasem. Toate bune pana aici, am si uitat de crenguta, am crezut-o pierduta.
La un an distanta am revenit cu prietenii la acea mina de sare si acel loc de unde sa facem poze, nu mare mi-a fost surprinderea sa gasesc in acel loc ceva ce-mi semana cunoscut, o adevarata bijuterie, plina de cristale de sare.
Am luat-o acasa sa o arat si alor mei, in bataia soarelui era o frumusete de bijuterie. Ajuns acasa am pus-o pe unitatea de la calculator sa o vada toata lumea care vine la mine;). Dar spre dezamagirea mea, a inceput sa se desprinda cristalele de sare pana a au mai ramas doar cateva prinse de crenguta mea. Cu toate acestea am ales sa o pastrez.
Ei bine, am incercat sa fac o paralela intre povestea crengutei mele si ceea ce numim noi dragoste. O fata sau un baiat il vede pe -Fat Frumos respectiv Ileana Cosanzeana- ne indragostim, impinsi de dorinta de a ne uni destinele ne casatorim, insa inevitabil apar discuti contradictorii, mici certuri pana cand unul din noi va spune nu esti cel/cea de care m-am indragostit, dar daca totusi trecem peste greutati si ramanem impreuna inseamna ca ne-au convins acele calitati care au fost adanc inradacinate in fiinta noastra. Exact ca in povestea crengutei.

31 de comentarii:

  1. Am ajuns aici dupa aroma ceaiului de menta...Nu se poate sa nu ma primesti...Chiar imi place blogul tau si-o sa stau sa mai citesc. Pare interesant! Mi-a placut si postarea de azi,poate un pic ireala cand vine vorba despre regasirea crengutei dupa un an..,dar e tare frumoasa.. Ce fericita trebuie sa fii plimbandu-te pe-aleile Copoului,amintindu-ti de Marele Poet si cautandu-i pasii..Cred ca in iunie cand infloresc teii,e-o nebunie acolo si cat mi-as dori sa simt si eu asta!! Sunt atat de departe.. Te rog frumos,poate faci niste poze pe care sa le pui aici si sa comentam si-o tema de gen! Cand vor inflori teii...Nu le voi simti parfumul dar ma voi multumi si cu-atat! Hai ca venisem dupa ceaiul de menta dar m-am razgandit,deocamdata! Unul de tei imi poti da?! Daca nu,astept pana in iunie,Maria! Sa mai astept? Daca da,voi astepta cu drag! Te sarut! RedY PS.Oricum sunt fascinata de ceaiul de-acum...

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce nu raspunzi??????????????????????????

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, si mie unul imi place parcul Copou, mai ales cel din Iasi despre care cred ca amintesti in comentariul tau, cu siguranta o sa fac niste poze, arta fotografica este una din pasiunile mele cu care-mi ocup timpul liber. Una peste alta ma bucur mult sa pot comenta o tema preferata.
    Toate cele bune si sper sa tinem legatura.

    RăspundețiȘtergere
  4. scoate-ti persoaoana iubita la o plimbare prin parcul copou, decat sa stai sa culegi crengile.
    Ofera-i aceasta invitatie, mai ales ca e frumos afara .

    RăspundețiȘtergere
  5. :) sigur, saptamana viitoare chiar ne-am propus pentru ca e vacanta si meritam un dram de timp liber..asaca o sa mergem prin Copou. Si daca nu-mi ia soramea-a aparatul foto o sa fac si niste fotografii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Parcul Copou e un loc plin de romantism, o plimbare in copou primavara e momentul cel mai bun pentru noii idile !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Natura primavara reprezinta un loc plin de romantism, daca v-ati propus o plimbare in copou, nu rata momentul sa-i spui o declaratie de dragoste care o va face sa te iubeasca mai mult, pentru ca iubirea invige orice obstacol !!!!
    bafta

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu siguranta ca asta o sa fac:) si multumesc pentru urari, deasemenea mult noroc si tie;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca simbol al primaverii, florile reprezinta ceva foarte important pentru o fata, ofera-i o floare ca sa o reprezinte si ai sa vezi ce poti obtine in schimb de la ea !! si sunt momente de neuitat in viata

    RăspundețiȘtergere
  10. Care sunt cele mai frumoase flori care simbolizeaza iubirea , venirea primaverii ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ghioceii ca simbol al primaverii, trandafirii ii consider cele mai potrivite flori pentru a fi daruite persoanei iubite.

    RăspundețiȘtergere
  12. Trandafirii rosii , simbolizeaza iubirea!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Profitati de vacanta de saptamana viitoare, de plimbarile in natura, sa faceti poze multe cu voi doi in natura plina de romantism!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Plimbarile in natura primavara cu persoana iubita, te ajuta sa mai scapi de stresul de la serviciu, sa te bucuri de frumusetile naturi si sa iti faci planuri pentru viitor

    RăspundețiȘtergere
  15. ne vom gandi serios la asta, cat despre eliminarea stresului prin plimbari in aer liber nimic nu e mai adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Exista foarte mult stres in invatamant, asa ca meritati un dram de timp liber sa iesiti si voi la o plimbare in copou....sa uitati de servici pentru o saptamana.
    Acum nu mai sunt frunze uscate, dar culegeti flori in loc de frunze.

    RăspundețiȘtergere
  17. da, ma ales ca stresul e si mai mare acum cand am aflat ca guvernantii nostri care vor binele invatamantului, vor ca functionarii din invatamant sa-i scoata pe -banca de rezerva- si nu numai. O plimbare ar fi mai mult decat relaxant

    RăspundețiȘtergere
  18. poate va dau guvernanti tichete de vacanta , sa pleci cu persoana iubita la mare, nu numai in copou

    RăspundețiȘtergere
  19. ar fi super, am fost anul trecut la mare si a fos frumos, vrem sa repetam experienta daca s-o putea

    RăspundețiȘtergere
  20. copoul este locul unde se plimba indragostitii, daca o fata accepta sa iasa la o plimbare prin copou inseamna ca e si indragostita, plimbare placuta

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna dimineata, dragii mei!!
    ...eu chiar cred povestea cu crenguta... Chiar si romantic, chiar si pragmatic... Imi pare rau cumva ca m-a atras sa scriu pentru ca mi se pare un fenomen deosebit... dar povestea iubirii ramane intotdeauna ceva frumos si bun... Uneori devin si eu romantica, chiar si la varsta mea... si nu-mi pare rau absolut de loc!!!
    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  22. pentru cat stres e la locul de munca e bine sa mai iesiti si voi la o plimbare prin copou !!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. pe 14 aprilie mergem in copou si o sa facem niste poze pe care o sa le postam pe blog, asa ca tinem aproape;)

    RăspundețiȘtergere
  24. relatiile de munca dintre o fata si un baiat se pot transforma uneori in relatii de dragoste!!!!
    Vi s-a intamplat sa va indragostiti la locul de munca de o persoana !!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. astept parerri pro sau contra.

    RăspundețiȘtergere
  26. nu se mai uita nimeni pe blog

    RăspundețiȘtergere
  27. Intr-adevar, dragostea este frumoasa la inceput, o traiesti cu emotii si dorinta puternica a reintalnirii cu persoana iubita, de parca ai fi intr-un vis. Insa nu toate se deruleaza asa cum iti doresti, ori anumiti subiecti isi dau cu parerea asupra voastra si apar unele neintelegeri.Dar daca nu exista respectul fata de persoana iubita, o conexiune intre cele doua persoane, empatie,si in primul rand acele sentimente puternice pe care s-a infiripat relatia, care te fac sa te intorci in trecut sa retraiesti emotiile primelor clipe, nu poti salva o relatie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Unde sunt fotografiile cu teii lui Eminescu??????? Va scriam pe 3 aprilie despre asta si-am asteptat sa vad daca va mai amintiti.....Constat ca ati uitat cu desavarsire chiar daca azi era o zi atat de importanta!!!!!!!!!! Pacat,mare pacat!! Si cu promisiunea facuta cum ramane??!
    RedY

    RăspundețiȘtergere

Doar o vorba sa-ti mai spun