luni, 30 martie 2009

Fragmente dintr-o invatatura necunoscuta - PD Uspensky


In sistemul nostru, capatul "razei creatiei", este Luna. Luna este o planeta in crestere. Energia cresterii lunii, vine de la Pamant, unde este sustinuta de actiunea conjugata a Soarelui si a celorlalte planete din sistemul solar. Aceasta energie este primita si conservata intr-un gigantic acumulator situat la suprafata Pamantului. Acest acumulator este viata organica de pe Pamant. Viata organica alimenteaza Luna. Tot ce traieste la suprafata Pamantului oameni, animale, plante servesc drept hrana pentru Luna. Luna este o fiinta vie gigantica, ce se hraneste cu tot ceea ce respira si tot ce traieste pe Pamant. Luna nu poate exista fara viata organica de pe Pamant asa cum viata organica de pe Pamant nu ar putea exista fara Luna. Procesul de incalzire si de crestere a Lunii este in stransa legatura cu viata si moartea de pe pamant. Toate fiintele vii elibereaza in momentul mortii o cantitate de energie care le-a animat; aceasta energie sau ansamblul "sufletelor" tuturor fiintelor vii este atrasa spre Luna ca de un electromagnet urias si ii aduce caldura si viata de care depinde cresterea sa, adica cresterea razei creatiei. In economia universului nu se pierde nimic, atunci cand o energie si-a terminat "treaba" pe un plan trece intr-un alt plan. Sufletele care merg pe Luna, avand un anumit nivel de constiinta si memorie, sunt supuse unui numar mare de legi (96), cu alte cuvinte, in astfel de conditii incat nu mai exista cale de salvare pentru ele in afara de o evolutie generala in cicluri incomensurabil de lungi. Luna este "la extremitate, "la capatul lumii; ea este acea "tenebra" a doctrinei crestine in care va fi plansul si regretul greselilor facute.
Influenta Lunii asupra tuturor fiintelor vii se manifesta in tot ceea ce se intampla pe Pamant. Toate actiunile rele, toate crimele, toate sacrificiile, toate faptele eroice, la fel ca si cele mai mici fapte si gesturi ale vietii obisnuite. Toate acestea sunt comandate de Luna.
Eliberarea care vine cu cresterea puterilor si facultatilor mentale este o eliberare de sub jugul Lunii. Partea mecanica a vietii noastre depinde de Luna, este subjugata Lunii. Dar daca dezvoltam in noi insine constiinta si vointa si le supunem lor toata viata noastra mecanica, vom scapa de sub jugul Lunii.

Fragmente dintr-o invatatura necunoscuta - PD Uspensky

2 comentarii:

  1. Asta contrazice toate teoriile conform căreia luna va dispărea,și sincer nu cred acest lucru.De sub jugul lunii nu vom scăpa niciodată,ar dispărea poeții...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cum putem dezvolta constiinta si vointa?

    RăspundețiȘtergere

Doar o vorba sa-ti mai spun