luni, 12 ianuarie 2009

Drumul invingatorilor!

Formeaza-ti gândire de învingator!

O constatare stiintifiica: Creierul gândeste cum îl învatam noi, cum îl deprindem sa lucreze. Daca îl lasam sa leneveasca, leneveste din ce în ce mai mult. Daca îl învatam sa viseze fara rost, isi pierde timpul cu reverii. Daca îl învatam sa gândeasca mistic, va interpreta fabulos aproape toate evenimentele vietii, începând cu evenimentele inexplicabile si pâna la cele mai banale fapte. Daca îl învatam sa gândeasca nehotarât, aproape fiecare propozitie din limbajul interior(limbajul gândirii) va începe cu conditionalul optativ, ca de exemplu daca voi reusi sa fac cutare lucru, voi obtine cutare avantaj, daca voi avea noroc sa rezolv cutare problema etc... Gândirea unui învingator nu foloseste niciodata conditionalul optativ, nu foloseste daca, ci numai viitorul, ca de exemplu: Dupa ce voi rezolva cutare problema, voi investi banii în afacerea cutare. Pâna la anul îmi voi construi casa, apoi voi strânge bani pentru un cabinet. În mare masura, gândirea nehotarâta, care foloseste conditionalul optativ, provine din gândirea mistica asiatica, în care aproape orice propozitie sau fraza importanta foloseste expresia daca vrea Alah, expresie destul de încetatenita si în limba româna, daca va vrea Domnul, daca o da Domnul, etc...

Unde este greseala fundamentala a expresiei de mai sus? În primul rând, în mod logic, Dumnezeu ne vorbeste (ne porunceste, ne inspira, ne îndeamna etc.) prin gânduri importante, esentiale, astfel ca expresia este inutila. Folosirea ei indica o neâncredere în vointa divina si în faptul ca pricipalele noastre actiuni sunt inspirate de ea(sau, cel putin, aprobate). Cu alte cuvinte, expresia conditionala indica o lipsa de credinta în ocrotirea divina si în propriile forte, de unde si doza mare de neâncredere în posibilitatea realizarii viselor. Ati înteles deviza Eu cred în Dumnezeu si-n mine!? Sa nu introduceti niciodata în gândirea de actiune conditionalul optativ si expresia amintita! Sa gânditi în termeni foarte precisi si foarte siguri! Voi face aceasta! Voi obtine cutare lucru! Voi..Clar? Astfel, veti elimina nehotarârea din gândire care va deveni nehotarâre de actiune. Cum gânditi, asa actionati. Daca gânditi nehotarât, actionati la fel de nehotarât, încât este normal sa esuati în multe din intreprinderile voastre. Gândul poseda energie prin care hiperconstiinta noastra se conecteaza la zone distincte din Hiperconstiinta Omeneasca Mondiala. Daca este sovaielnica, hiperconstiinta personala nu reuseste sa se conecteze în punctul exact din care ne poate stabili destinul de învingator, nu poate trece macar de mentalul inferior sau colectiv.

Ati înteles care este regula? Corectati-va modul de gândire! Controlati gândurile si, când devin sovaielnice, corectati-le, faceti-le ferme! Învatati creierul sa nu mai foloseasca stereotipul dinamic de gândire care ia în considerare conditionalul optativ, care foloseste formule sovaielnice! Asa cum vom vedea si în capitolul urmator, destinul(soarta, ursita, karma etc.) e un simplu program mental, la interferenta dintre programul arhaic si hiperconstiinta personala, pe care îl putem modifica în limite foarte largi. Programarea mentala e la îndemâna constiintei, care îsi subordoneaza “zeul” arhaic cu programul sau si îsi armonizeaza relatiile cu hiperconstiinta personala. Aceasta minune începe cu programarea gândirii, cu disciplinarea ei, cu determinarea ei sa functioneze în limitele deja stabilite (reperele si procesele gândirii logice) si în cele pe care le vom discuta în continuare.

Gândeste mereu la viitor! este o sugestie pozitiva care îti va patrunde, prin constiinta, în inconstient, determinând o modificare de program. Cei care gândesc la trecut nu participa la faurirea viitorului si progresului. Modul lor de gândire (anormal) poate fi determinat de mai multi factori : au trait bine în trecut si se întorc, prin memorie la aceea perioada; au fost învatati sa gândeasca la trecut, prin meseria lor; nu au fantezia necesara imaginarii viitorului; au trait esecuri, astfel ca nu mai au curajul de a gândi viitorul, etc.. Nu ne intereseaza astfel de situatii. Noi învingatorii, privim mereu catre viitor, gândim în termeni de viitor, caci am studiat trecutul si am extras din el toate învatamintele necesare. Trecutul personal, national si al umanitatii nu mai poate fi reparat, nu poate fi modificat, fapt pentru care nu trebuie sa ne cantonam în el. Exceptie fac persoanele care au ca profesie sau ca pasiune studierea enigmelor trecutului. În problemele succesului, ne intereseaza , însa, sa nu ne cantonam în trecutul personal, în succesele sau esecurile lui, ci sa aspiram mereu catre succese rasunatoare în viitor.

Cine gândeste intens la viitor se conecteaza, prin hiperconstiinta personala, la Hiperconstiinta Omeneasca Mondiala, creându-si sanse sporite de materializare a viselor. De asemenea, cel care gândeste la viitor nu-si consuma inutil energie nervoasa pentru a retrai si a judeca trecutul personal, în mod obsesiv, de multe ori si în mod inutil, caci trecutul nu se întoarce, sa-l putem trai cum am vrea. Daca e nevoie de reparat, de îndreptat sau modificat din greselile trecutului, aceasta se poate face numai în viitor. Gândirea cantonata în trecut nu e productiva, caci nu ofera planuri, vise, idealuri, ci fragmente din viata trecuta, care nu mai pot fi traite efectiv. Un singur tip de trairi trecute merita a fi memorate si rememorate-victoriile. Ele sunt sugestii pozitive care ne sporesc încrederea în fortele proprii(daca am putut atunci, voi putea din nou), ne întaresc imginea de sine pozitiva, ne mobilizeaza sa obtinem noi victorii, pentru a trai din nou placerea învingatorului. În nici un caz, nu lasati amintiri urâte(neplacute, dureroase, etc.) din trecut sa va invadeze constiinta, sa va afecteze gândirea, caci, nu numai ca nu sunt folositoare dar va si sugestioneaza negativ! [...]


de Pavel Corut

17 comentarii:

  1. tonate aceste sfaturi sunt super valabile,unica problema consta in cum sa determinam creierul sa devina mult mai sugestibil la formule pozitive si iniferent sau sa blocheze cele negative.

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect. La mine in viata cuvantul de ordine a fost " trebue" . Nu am avut de ales viata a fost foarte dura si a trebuit sa ii fac fata si sa nu ma las doborata si calcata in picioare. a fost greu insa, am invins.La fel ca si Pavel Corut pentru care am o admiratie si un respect deosebit, cred doar in D-zeu atotputernic, eu obisnuesc sa ii spun creatorul, ocotitorul si binefacatorul meu . El si numai el, toate celelalte sunt povesti inventate cu scop mistic de a conuce lumea. Din punctul meu de vedere a avea credinta inseamna incredetrea in tine insati in puterea ta de a invinge si vointa de a face. Atat. Omul trebue sa se perfectioneze continuu sa munceasca neincetat ,pentru ca ,a trai fara scop este moarte lenta care duce ori la o boala cronica ori la nebunie. Permanent este necesara o lista cu probleme sau un scop pentru realizarea caruia trebue sa actionezi.
    Teodora

    RăspundețiȘtergere
  3. "cuvantul de ordina a fost trebuie" e perfect valabila afirmatia ta, eu cred da fapt asta e teoria mea si mai mult de atat am si pus-o in practica in orice intreprindem, fie ca e munca grea sau usoara, lecturarea unei carti, invatarea pentru un examen etc, trebuie sa avem placerea de a face toate acestea, sa cautam utilitatea, calitatea. Numai atunci cred eu ca vom reusi cu adevarat" TREBUIE il percep ca pe un cuvant dur cava care trebuie strapuns pentru a merge mai departe, un cuvant rigid, eu cred ca ne trebuie mai multa flexibilitate.
    Cu bine. RADU

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit cred ca vreo 20 de carti de Pavel Corut, din seria Octogonul, de Dragoste si din seria Succesul, sunt niste carti usor de ctit placute, mai putin cele din colectia Succesul care trebuie citite cucreionul in mana si cu mare atentie pentru ca spun niste adevaruri care ne pot face viata mult mai usoara in toate aspectele ei.
    PS Mi-ar face placere sa mai tinem legatura pe tema SUCCESULUI.
    Cu bine. RADU

    RăspundețiȘtergere
  5. "cuvantul de ordina a fost trebuie" e perfect valabila afirmatia ta, eu cred da fapt asta e teoria mea si mai mult de atat am si pus-o in practica in orice intreprindem, fie ca e munca grea sau usoara, lecturarea unei carti, invatarea pentru un examen etc, trebuie sa avem placerea de a face toate acestea, sa cautam utilitatea, calitatea. Numai atunci cred eu ca vom reusi cu adevarat" TREBUIE il percep ca pe un cuvant dur cava care trebuie strapuns pentru a merge mai departe, un cuvant rigid, eu cred ca ne trebuie mai multa flexibilitate. Am citit cred ca vreo 20 de carti de Pavel Corut, din seria Octogonul, de Dragoste si din seria Succesul, sunt niste carti usor de ctit placute, mai putin cele din colectia Succesul care trebuie citite cucreionul in mana su cu mare atentie pentru ca spun niste adevaruri care ne pot face viata mult mai usoara in toate aspectele ei.
    PS Mi-ar face placere sa mai tinem legatura pe tema SUCCESULUI.
    Cu bine. RADU

    RăspundețiȘtergere
  6. mihai_voiculescu37@yahoo.com6 decembrie 2009 la 04:56

    Sa gandim mereu pozitiv,dar este la fel de important sa analizam personalitati deosebite in gandire si comportament din trecut sau prezent daca avem norocul sa stim de ele,caci in cele mai multe cazuri sunt interzise a fi stiute.Concret as dori sa apara cartea -Si eu am fost in cer-programata sa apara in 2009.Va rog stimate D-le Pavel Corut abia asrept sa aflu mai multe despre minunatul OM ce va fi prezentat in aceasta carte.Cu respect si desebita dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma numesc Ionescu Andreea , am 12 ani si as vrea sa ii adresez domnului Pavel Corut o intrebare:De ce atunci cand eram mai sigura pe mine am avut surpriza de a-mi iesi totul pe dos si cand am gandit ca s-ar putea sa nu-mi reuseasca actiunea gandita ,aceasta mi-a reusit de minune?Va multumesc pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea poti gasi o adresa a domnului Pavel Corut pe internet , cauta pe google si in mod sigur o sa gasesti si raspunsuri la intrebarea lui, sau poti sa o adresezi pe un forum de specialitate. Cred ca e sufucient sa-ti doresti un lucru pentru ca /Universul sa conspire pentru ati indeplini dorinta/ din Alchimistul de Paulo Coehlio un citat aproximativ. Oricum e minunat sa vezi ca ti se indeplinesc dorintele numai pentru ca tu sa-ti doresti.. Poate exista o entitate superioara care a vazut eforturile tale si s-a gandit sa te ajute. Una peste alta sunt de parere ca sa nu fortezi lucrurile pentru ca ele sa se aseze asa cum vrei tu..

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Pavel Corut, asa cum explicati in cartea dumneavoastra aurie si cu inscrisuri albastrii, pe masura ce o citesc, ca religia in general ne intoxica, este de inteles.Dar, daca masoneria care are ca obiectiv principal ocultismul, cum de face un lucru bun prin actiunile sale si incearca cu orice pret sa inlature religiile din intreaga lume? Un raspuns ar fi ca prin N.O.M., sa introduca o singura religie-Newage. Dar si aceasta intoxica si este mai periculoasa decat cele existente deja. De ce se mai munceste atat cand se pot lasa religiile intoxicabile asa cum sunt ele acum?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana an anul 2009 eram suspendat an aer. Cartile Domnului Pavel Corut mau convins ca an viitorul nu prea andepartat o sa dispara doctrina otravitoare si binele va anvinge raul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Andronic Felicia11 mai 2010 la 03:24

    Draga domnule Corut,
    Am urmarit aseara, la OTV, propunerile din planul dvs.de salvare a tarii noastre. Toate sint perfect posibile, dar cu o conditie aproape esentiala, respectiv actuala clasa politica sa-si dea demisia in bloc si sa lase locul unor persoane integre si credibile, care chiar sint dispuse sa faca ceea ce trebuie.
    Pe de alta parte societatea romaneasca trebuie activata, in asa fel incit sa se implice in tot ceea ce nu-i convine si sa fie tare pe pozitie, pina se obtine rezultatul dorit. Cum ar posibil, concret, aceasta redesteptare, aceasta dorinta fireasca de a spune raspicat ASA NU!?
    Cu mult drag si respect,
    Felicia Andronic

    RăspundețiȘtergere
  12. trebuie a fost pentru mine apa aer si mancare asa ma m hranit asa am razbit in viata

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca toti ne-am fi nascut cu viitorul in fata,am fi fost in masura sa civilizam alte lumi,dar ne-am nascut cu biserica in mintile noastre si asta ne-a costat civilizarea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  14. D-l Pavel Corut, n-a mentionat si sunt sigura ca sunt in asentimentul dumnealui, ca trebuie sa existe etica si morala in comportament, entitatea Dumnezeu fiind cu preponderenta pozitiva trebuie sa ne armonizam cu el, nu strica din cand in cand o zi de post (creeaza abilitati psihice de neegalat ) , face bine si organismului (detoxifiere , obexitate, kg in execes, inaintea unui examen), corelatia divinitate entatea om se face mult mai repede, se deschid ceva chakre si lucrurile merg mai bine .
    - Deasemenea ideal este dupa o rugaciune catre Dumnezeu la prima ora cand inca nu avem gandurile incurcate de activitatile de peste zi si cand chakrele se deschid in urma rugaciunii.
    - puteti incerca si in stare de meditatie frazele spuse de d-l Corut, ele ajung mai usor in subconstient.
    - nu fiti lenesi, frazele trebuiesc pronuntate si constientizate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sugestionarea creierului se poate face in perioade de liniste deplina, emotional stabil, nu strica si un mod de viata fara excese, degeaba sugestionezi un creier dupa o noapte de betie. Regimul alimentar inseamna un creier sanatos.
    Nu strica un somn bun si o conduita de viata morala pe cat se poate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Offfff, multe multe vorbe...Cuvintele aproape-s de prisos cand vorbim despre(si cu inegalabilul Pavel). Dar,as indrazni sa va rog, ""oleaq de atentie la gramatica"", n-ar strica defel.....ca parca zgaraie atatea greseli , pe un forum de cultura.....asta cu "a" si "i"...offff

    RăspundețiȘtergere
  17. Am citit si eu cartea,,SECRETELE VARSTELOR DE AUR,, si m-a impresionat placut sper sa pot respecta intocmai sugestiile domnuliu Pavel Corut,INTENTIONEZ SA CUMPAR SI ALTE CARTI IN CURAND.SPER SA APARA SI REZULTATELE POZITIVE ,MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere

Doar o vorba sa-ti mai spun