duminică, 25 ianuarie 2009

cati guguianu sau generozitatea intruchipata

Azi cand stirile abunda de nenorciri: Accidente de masini cu urmari grave, talharii, abuzuri de tot felul, un exemplu de om adevarat devine mai degraba un basm, o plasmuire sau o fantezie. Cati Guguianu din Brasov insa sfideaza cu naturalete acesta ordine sau lege din comunitatile romanesti. In varsta de 24 de ani este mama a 3 copii, insa nu orice copii: 2 baieti si o fata. Ambii baieti sunt la liceul si au rezultate bune. Fetita are doar 4 ani, dar isi iubeste mult mama si fratii. La 19 ani, Cati era in Timisoara in vizita la prietenul ei. Cati si prietenul ei stateau la o masa timp in care s-au apropiat doi baieti cersind. Baietii sunt curati, politicosi si raspund cu respect la intrebarile lui Cati, care le ofera o bucata de pizza. Afland unde locuiesc, Cati nu ezita si a doua zi se duce in acel loc. Tatal lor, un barbat cu probleme cu alcoolul mai are in grija pe ceilalti doi frati mai mari ai baietilor. Mama e foarte bolnava. Tatal baietilor recunoaste ca ii trimite la cersit pe toti pentru a se putea intretine. El accepta propunerea fetei de a-i lua pe cei doi acasa la ea.
Au trecut 5 ani de atunci, baietii nu-si vorbesc nicicum tatal de rau, ei sunt recunoscatori pentru ceea ce li s-a intamplat.
Acum au si o surioara pe care mama lor a adoptat-o tot datorita situatiei dure in care se afla. A gasit-o intr-un camin, mama a parasit-o la nastere, neavand nici o bucurie pana in momentul cand Cati a descoperit-o. La scurt timp si-a anuntat baietii ca vor avea o sora si asa a fost. Acum formeaza o familie vesela si recunoscatoare pentru intamplarile care i-au facut fericiti. Cati se ocupa in continuare de copii fara sprijin si noroc. Uneori ia drumul satelor sarace din vecinatatea Brasovului impreuna cu fratii ei dragi pentru a le oferi copilasilor in nevoie o bucurie. Ea spera ca fratii ei ii inteleg munca si ca la randul lor vor ajuta si ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar o vorba sa-ti mai spun