duminică, 9 noiembrie 2008

Sase, cinci clopote sau STEAUA ARGINTIE



A fost odata un han numit STEAUA ARGINTIE. Hangiul facea tot ce ii statea in puteri pentru a atrage clienti, avand grija sa le asigure acestora un confort cat mai deplin, servicii cordiale si preturi rezonabile. Din pacate, nu prea avea succes. In disperare de cauza, el a consultat un intelept.
Dupa ce a ascultat in tacere plangerea hangiului, inteleptul a spus:
- Este cat se poate de simplu: tot ce trebuiesa faci este sa schimbi numele hanului.
- Imposibil, i-a raspuns hangiul. Este cunoscut de generatii drept STEAUA ARGINTIE si nu cred ca exista om in tara asta sa nu fi auzit de el.
- Asculta sfatul meu, i-a spus inteleptul pe un ton ferm. Schimba-ti numele in LA CINCI CLOPOTE si atarna in fata hanului sase clopote.
- Sase clopote? Dar este absurd! La ce mi-ar folosi acest lucru?
- Incearca si vei vedea, i-a raspuns inteleptul cu un zambet pe fata.
Fara sa mai stea pe ganduri, hangiul a facut cum i sa spus. Inca de-a doua zi, hanul lui s-a umplut de calatori. Practic, fiecare om care trecea prin fata lui intra inauntru ca sa ii atraga hangiului atentia ca a agatat un clopot in plus, fiind convins ca nimeni altcineva pana la el nu a observat acest lucru. Odata intrati, oamenii erau impresonati de cordialitatea hangiului si de serviciile impecabile, asa ca ramaneau pana a doua zi, ca sa se odihneasca. In acest fel, hangiul nostru a reusit sa se imbogateasca, implinindu-si visul pe care il nutrise de atata vreme.

De putine lucruri se bucura mai mult egoul asa cum se bucura de corectarea greselilor altor oameni.

Omaraam Aivanhov

Un comentariu:

  1. Eu iti multumesc frumos tie pentru activitatea si interesul tot mai mare manifestat pentru acest blog.

    De fapt, va multumesc la amandoi, dragilor!

    RăspundețiȘtergere

Doar o vorba sa-ti mai spun