vineri, 7 noiembrie 2008

Povestea puiului de lup care fura orice lucru de care nu avea nevoie

Nu stiu daca voi ati aflat pana acum, dar, cand vorbim despre lupi, ar trebui sa va spun doua lucruri importante:
* Lupii sunt foarte fideli, cand un lup alege sa traiasca cu o lupoaica , nu o va mai parasi niciodata.
* Lupii, care sunt fiinte libere, nu fura niciodata.
Acestea fiind spuse, o sa va vorbesc despre un pui delup, care se numeste Mienda, care in limba lupilor inseamna "Curajosul".Mienda,traia situatii dificile in viata lui de lupusor. Mama lui si tatal lui, dupa ce au trait impreuna, au avut un puiut, pe sora lui, iar apoi pe el, s-au despartit. E un lucru care se intampla foarte rar, atunci cand un lup si o lupoaica constientizeaza faptul ca nu mai pot trai impreuna, nu mai au nimic in comun si ca sunt prea multe lucrurile care ii despart. Pe scurt, isi dau seama ca nu se mai pot intelege:
-Atunci cand unul vrea sa aiba terenul de vanatoare intr-o parte, iar altul vrea in cealalta parte.
- Cand unul dintre ei invita mereu prieteni acasa, in barlog, iar celalalt are nevoie mai mult de intimitate.
- atunci cand unul se uita mereu la televizor, in timp ce celalalt ar vrea sa faca lucruri impreuna cu cel sau cu cea de langa el, sa asculte muzica, sa citeasca unul alaturi de altul sau sa-si vorbeasca pe limba lupilor.
In acel cuplu de lupi, lupoaica era cea care voia sa calatoreasca, sa descopere tinuturi noi, in timp ce lupul nu voia deloc.
Dupa cum va dati seama, cei doi, parintii puiului Mienda, au avut multe dificultati pentru a pastra o relatie vie si a ramane impreuna fara sa se certe.
Pana la urma s-au despartit.
Puiul de lup si surioara lui au ramas cu mama lui. Bineinteles, tatal lup aducea, de fiecare data cand putea, o caprioara sau un alt animal pe care il vanase. Isi ajuta atat cat era in stare fosta lui familie. Si chiar daca Mienda nu stia acest lucru, tatal lui ii proteja de la distanta. Veghea asupra lor pentru a nu li se intampla nimic rau. Ceilalti lupi nu i-ar fi facut nimic rau mamei lui Mienda.
Dar, incepand cu primavara trecuta, situatia se schimbase mult. Tatal lui Mienda se recasatorise cu o alta lupoaica. De atunci, Mienda a inceput sa fure, sa sterpeleasca din casele altora, din vecini.
Lucru foarte rar, pentru ca, dupa cum v-am spus, lupii nu fura.
Micul Mienda, credea in mintea lui de pui de lup, ca astfel ii va face sa se impace pe parintii lui (desi nu recunostea niciodata acest lucru). E un lucru foarte curajos pentru un pui de lup! Deoarece furand risca foarte mult sa fie respins de catre ceilalti lupi, risca chiar sa fie inchis.
Si va dati seama cat de groaznic este pentru un lup liber sa fie inchis!
Cu toate astea, Mienda isi asuma acest risc, atat de mult credea ca doar el singur putea sa ii determine pe mama si pe tatal lui sa se impace. Va spuneam ca Mienda inseamna "Curajosul", in limba lupilor.
Vreau sa va spun de asemenea secretul acestei povestiri. In sinea lui, Mienda avea o alta frica. Daca tatal lui se recasatorise, insemna ca si mama lui putea sa faca acelasi lucru. Iar Mienda credea ca nu va putea sa suporte asa ceva. Nu ar fi putut niciodata sa accepte un alt lup in barlogul lor.
Nu stiu ca va fi facut Mienda dupa aceea! A continuat sa fure sau a acceptat sa creasca si sa devina si el un lup adevarat.
Oricum era greu pentru Mienda. Traia o situatie foarte dureroasa, zbatandu-se intre mai multe variante.
Cred ca pana la urma, Mienda ii va vorbi tatalui sau despre fricile si furia pe care le simte. Si cred, de asemenea ca tatal lui il va putea asculta fara sa se infurie ca un lup.
fiindca atunci cand vorbesc intre ei, lupii pot scoate la suprafata si inlatura multe temeri si suferinte. Si astfel sunt aplanate multe neintelegeri.

dupa Jacques Salome

2 comentarii:

  1. Buna seara oameni buni !!
    In primul rand .. minunat titlu pentru acest blog, minuant blogul, minunati creatorii lui !!
    Apoi...
    ...Si mie imi place J. Salome, ma bucur mult ca il aveti si voi aproape de sufletul vostru !! Imi place si mie povestea, si inca multe alte 'povesti' pe care ni le trimite pe razele lui de lumina !!
    De fapt 'raza' pe care mi-a venit mie Salome in viata se numeste dna Cristiana Alexandra Levitchi - o mare doamna a psiho-spiritualitatii noastre, cu adevarat!! Poate o sa mai vorbim despre dansa si despre Salome !!
    Va doresc sanatate, spor in toate cele pe care le faceti, Dumnezeu sa va ajute si sa va dea tot ceea ce El doreste pentru voi !! Cu drag, Cristiana

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.jacques-salome.ro/IntalnirileJacquesSalome.htm
    Am primit si eu acum.

    RăspundețiȘtergere

Doar o vorba sa-ti mai spun