marți, 7 octombrie 2008

Curajosii pompieri


Intr-un sat luase foc biserica, era asa un foc mare ca nici nu te puteai apropia la 50 de metri. Locuitorii satului disperati au chemat pompierii de la judet, acestia odata ajunsi au oprit masina la 50 de metri de incendiu si s-au apucat de treaba, nici un rezultat, in disperarea lor localnicii au zis sa cheme si pompierii din sat.
Acestia au luat la cunostinta de solicitare s-au suit in singura masina cu care erau dotati, o masina veche si rablagita, si au pornit spre locul incendiului. Odata ajunsi acestia au oprit la 10 metri de incendiu, au intrat cu totii in dispozitiv, si dupa o lupta pe viata si pe moarte cu flacarile au reusit sa stanga focul.
Odata stins incendiul si toata lumea era fericita caci si-au scapat gospodariile de o posibila nenorocire daca s-ar fi extins focul, seful pompierilor de la judet a hotarat sa inmaneze un cec in valoare de 50.000 euro pompierilor din sat, in felul asta rasplatind curajul lor.
La intrebarea adresata de ziaristi: Ce vor face cu banii? seful pompierilor din sat a raspuns - In primul rand doresc sa duc masina asta in service sa-i repar franele.

dupa o povestire de Anthony de Mello

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar o vorba sa-ti mai spun